Kereső
Fakro katalógusok
Partner oldalak
Termék kategóriák

Sola lézerkészülékek

FÉNYHULLÁMHOSSZ
Az emberi szem a kb. 711 nm (vörös) és 389 nm (ibolya) közötti hullámhossztartományú fényt érzékeli. A rövidhullámú, úgynevezett ibolyántúli (UV) fényt, valamint a hosszúhullámú, úgynevezett infravörös fényt az emberi szem nem látja. A SOLA lézerkészülékei 680 nm (vörös) és 529 nm (zöld) közötti tartományban dolgoznak, ezért az emberi szem jól látja őket.
 
LÁTHATÓ FÉNYEK SPEKTRUMA
 
VONALLÉZER
A lézerpontot egy hengerprizma töri meg. Ezáltal a pontlézertől eltérően egy lézervonal keletkezik, úgy hogy precíz, folytonos és jól látható referencia jön létre a használó számára. Az eszközzel mind egyedi vonalak, mind összetett vonalképek létrehozhatók.
 
FORGÓLÉZER
A lézerpontot egy pentaprizma 90°-ban elforgatja. Ha a prizma forgásba jön, akkor a lézerpontból egy pulzáló 360°-os lézervonal jön létre, mely precíz szintezésre és a tárgyak pontos beállítására használható. Akkor használják őket, ha felületeket kell leképezni vagy hosszú szakaszon kell egy referenciasíkot létrehozni. Az egy- vagy kéttengelyes dőlési funkciója révén pedig a komplex hajlásszög-mérések is lehetővé válnak.
 
SOLA LÍTIUM-ION AKKUTECHNOLÓGIA
Az ilyen kialakítású akkuk a NiMH technológiával szemben számos előnnyel rendelkeznek. A Li-ion akkuk relatív kisebb súly mellett nagyobb energiasűrűséget biztosítanak. Érzéketlenek a memóriaeffektussal szemben, emellett rövidebb töltési időt is igényelnek. A NiMH akkuk folyamatosan töltést vesztenek és az önkisülésük is jelentős mértékű. A Li-ion akkuk ezzel szemben az utolsó pillanatig teljes teljesítményt biztosítanak. A Sola Li-ion technológiával ellátott Sola lézerek jelentősen hosszabb üzemidő mellett fokozott láthatóságot kínálnak.
 
LÉZEROSZTÁLYOK
A lézerosztályok alapvető megkülönböztetése az EN 60825-1 európai szabvány és az FDA 1040.10:1.4.97 amerikai szabvány szerint történik.
EN 60825-1 szerinti lézerosztályok:
 
Osztály Leírás
1 A kibocsátott lézersugárzás veszélytelen.
1M A kibocsátott lézersugárzás veszélytelen, ha nem iktatunk közbe optikai eszközt (nagyító, távcső).
2 A kibocsátott lézersugárzás a látható spektrumtartományban van (400 nm - 700 nm), rövid ideig tartó besugárzás esetén a szemre nem veszélyes.
2M Mint a 2. osztály, ha nem iktatunk közbe optikai eszközt (nagyító, távcső).
3R A lézersugárzás a szemre veszélyes.
3B A lézersugárzás veszélyes a szemre, különös esetben a bőrre is.
4 A lézersugárzás nagyon veszélyes a szemre és veszélyes a bőrre, tűz- és robbanásveszély.
 
IP-VÉDELMI OSZTÁLYOK A SOLA-NÁL
- IP42 a porral és csöpögő vízzel szembeni védelmet jelenti, és olyan eszközökre vonatkozik, amelyeket főként beltérben használnak.
- IP54 a porral és spriccelő vízzel szembeni védelmet jelenti, és olyan eszközökre vonatkozik, amelyeket mind bel-, mind kültéren használnak.
- IP66 a porral szembeni teljes védelmet és a vízsugárral szembeni védelmet jelenti. Fontos védelem azon lézeres készülékeknek, amelyeket kültéren, bármilyen időjárás mellett, ill. beltéren poros környezetben használnak.
Kosár
A kosár üres
Leier katalógusok
Felhasználó

Regisztráció

Cetelem Online Áruhitel
Terrán katalógus
hazcenter.hu
Valuta
EURO Árfolyam
HUF valuta HUF 395.26 Ft
Termékajánló